Обухівські націоналісти вимагають провести позачергову сесію міськради

17/03/2017

"Правий сектор" Обухівщини, ГФ "Самооборона Обухівщини", Обухівська "Свобода" та Громадсько-військовий альянс Обухівщини "СВД" ініціювали позачергове скликання міської ради.

Про це повідомив керівник Обухівського ПС Олександр Лінський на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що "у зв'язку із силовим розгоном антиукраїнським режимом учасників блокади окупованих територій, Правий сектор / Обухівщина, Громадське Формування Самооборона Обухівщини, Обухівська "Свобода", Громадсько-військовий альянс Обухівщини "СВД" звернулися до мера м.Обухова з вимогою скликати позачергову сесію міської ради, на якій висловити категоричну незгоду зі свавільними діями влади та звернутися до керівництва країни з наступними вимогами":

1. Негайно звільнити затриманих під час розгону учасників блокади ОРДЛО.

2. Відправити у відставку заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Амброськіна, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника АТЦ СБУ Віталія Малікова.

3. Припинити будь-які стосунки з ОРДЛО, як злочинним терористичним угрупуванням, ухваливши закон «Про тимчасово окуповані території України».

4. Заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні.

5. Позбавити банки Російської Федерації ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи.

6. Визнати АТО – війною, яка ведеться проти України країною-агресором – Російською Федерацією та розірвати дипломатичні стосунки з державою-агресором.

7. Взяти під контроль держави України стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.

8. Вимагаємо від МВС України та Антитерористичний центр СБУ утриматися від силового протистояння всередині країни.

9. Вимагаємо від депутатів Верховної Ради України прийняти законопроект №2066а "Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України" зареєстрованого 16.06.2015 року.

Він переконаний, що "можна по різному відноситись до організаторів блокади, але місцеві громади повинні негайно реагувати на будь - які спроби керівництва країни встановити поліцейську диктатуру та намагання ламати через коліно український народ".

 - І саме звернення місцевих рад є одним із елементів тиску на владний режим, що продовжує традиції своїх попередників. Рішення ж РНБО, яке було прийнято з переляку та перед загрозою масових протестів, спрямоване лише на зниження градусу соціальної напруги та каналізування протестних настроїв. По своїй суті є фейковим і тимчасовим. Тому громадськості не варто обманюватися хитрощам влади, що продовжує торгувати національним суверенітетом, а вимагати заборони торгівлі з окупованими територіями на ЗАКОНОДАВЧОМУ рівні, - відзначив він.

За його інформацією мер Обухова О. Левченко обіцяв ініціювати цю позачергову сесію.

 - Тому запрошуєму громаду її відвідати та висловити свої думки. Дата та час будуть оголошені пізніше, - додав він.

17352250_2241775552714422_2278515232065294780_n