Стало відомо, коли дозволили знищити дубовий гай біля "Автопарку"

05/04/2017

burshtinНещодавно, як повідомляли Хроніки в Обухові вирізали цілий ліс. Водночас, з’явився підозрюваний. За даними користувачів мереж до цього може бути причетним депутат Обухівської міської ради від “Нашого краю” Микола Підтілок. 

За версією активіста Руслана Трегуба “24 березня 2017 в м. Обухів по вул. Трипільська було зупинено, на нашу думку, незаконну вирубку дерев.  Тоді, за його інформацією, було знищено 79 дубів, вік яких від 10 до 50р. Після перевірки інформації було встановлено, що дані ділянки знаходяться у приватній власності. Власником ділянок є Бітов Сергій Миколайович.

Відтак, прокуратура відкрила кримінальне впровадження за фактом вирубки дубів. Крім того, на запит активістів відповіла міська рада.

- На наш запит отримали пакет документів від Міськради. Документи підтверджують, що ділянки на яких знищили дерева знаходяться у приватній власності. Рішення надати дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність було прийнято на 57 сесії п'ятого скликання від 28.10.2010 року, - розповіли за результатом запиту активісти.

За їх інформацією в актах обстежень  перераховано 30 дерев, котрі підлягають вирубці. Ціна подібного задоволення -  7443грн 42 коп. Втім, кількість дерев не зазначена.

- В протоколі, який складали працівники поліції, зазначено, що знищено 79 дубів. Ось і нове завдання - як за 5 років виросло 49 дерев віком від 10 до 50 років? Відповідь на це запитання, ми надіємося, знайдуть правоохоронні органи, - виснували вони.