Арештовані біля Обухова авто із львівським сміттям ... відпустили?

13/06/2017

21 травня біля траси Українка – Обухів в районі житлового массиву Підгірне було виявлено несанкціоноване сміттєзвалище.

Про це тоді повідомили активісти місцевої ініціативи ДУБ / Долю України Будуй.

За їх інформацією земельна ділянка, на якій виявлено сміттєзвалище, орендована в Обухівської районної державної адміністрації ТОВ «ПАКОМ» (код ЄДРПОУ 34710611), що підтверджують документи.

Втім, за оновленою ними інформацією ситуація так і не змінилася. Точніше, не змінилася на краще.

- Після розголосу інформації влада "взяла" питання під "суворий" контроль... Але сміття і далі возять, тому або контроль не "суворий, " або влада не те "взяла", - зіронізували вони.

Тоді було з'ясовано, що транспортні засоби мають номерні знаки Київської області та міста Києва, а згідно накладних документів, 20 тон небезпечних для довкілля відходів привезли зі Львівщини, частину яких вже встигли розвантажити.

 - Автомобілі доставили на штрафмайданчик, міра запобіжного заходу обирається. Працівники поліції з’ясовують всі обставини події та проводять заходи щодо встановлення осіб, причетнихдо організації незаконного вивозу сміття, - розповіли правоохоронці.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Київській області за даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України.

Втім, за інформацією як очевидців так і активістів нічого не змінилося.

По-перше, власне сміття не прибрали.

По-друге, що ще цікавіше, "арештовані авто зникли. Про це Хронікам повідомили активісти з місцевої ініціативи  ДУБ / Долю України Будуй.

- Машини, загружені сміттям, які 21 травня 2017 були поставлені на штрафмайданчик, як докази злочину сьогодні поїхали..... мабуть, вони вже не ДОКАЗОВА БАЗА.  P.S . А сміття  - доказова база , тому і лежить, - зауважили очевидне вони.