Частині обухівських дубів нададуть статус "памятки природи місцевого значення".

23/06/2017

Залишки дубів на території с. Таценки можуть отримати статус "пам'ятки природи місцевого значення".

Про це повідомили ініціатори клопотання, місцеві еко-активісти з ініціативи ДУБ / Долю України Будуй.

 - 11 січня 2017 року ми звернулись до міського голови Левченко О М з проханням допомогти зберегти залишки дубів, які ростуть на території села Таценки та надати дубам статус "Памятка природи місцевого значення". Наша пропозиція була підтримана,-  розповіли активісти.

За їх інформацією юула створена комісія \, яка 17 січня виїхала на місце та попередньо провела огляд дерев.

 - Звісно, хотілось все швидко зробити і отримати результат, але є процедури через які не перескочиш. 9 червня, коли дуби повністю викинули листя, ми знову виїхали на місце, щоб остаточно визначитись з їх станом. В цьому нам допоміг Устименко Павло Митрофанович, який є провідним науковим співробітником відділу геоботаніки інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного, за що ми дуже дякуємо йому. І ось сьогодні ми маємо на руках Акт огляду земельного господарства з метою створення ботанічних памяток природи місцевого значення та Детальний опис дубів, - відзначили вони.

Наразі готується проект рішення, яке буде подане до Обухівської міськоі ради.

 - Я надіюсь в липні це рішення отримає підтримку місцевих депутатів. Звісно, далі департамент екології та обл рада, але "потяг рушив" і його не зупинити, - додав представник організації Руслан Трегуб.