Легендарний шахрай-забудовник спокійно живе біля Обухова

14/07/2017

Один з найбільш відомих шахраїв-забудовників України Анатолій Войцеховський живе біля Обухова.

Про це та перебіг справ довкола судів з ним розповіли постраждалі громадяни в статті "Жертва строительной аферы Войцеховского: "Самое ужасное, что нам никто не может помочь" на шпальтах "Фактів".

 - Він вийшов з-під варти під заставу. Живе в селі Красне Обухівського району Київської області, не ховається. У цьому селі йому належить багато будинків, готельний комплекс, ресторани і навіть приватний зоопарк, - розповіла одна із постраждалих.

За її словами, юрист шахрая пояснив, чому тисячі українців залишилися біля "розитого корита" своїх мрій.

 - Спочатку ми знайшли людину, яка раніше працював у Войцеховського юристом. Він розповів нам, що мети обдурити людей і забрати їх гроші, не збудувавши будинку, у Войцеховського не було. Але до багатьох питань він підходив, м'яко кажучи, безвідповідально. Наприклад, гроші, які люди вкладали в будівництво одного житкомлексу, він міг віддати на спорудження зовсім іншого об'єкта - а перший залишався недобудованим. Тому він ніколи і не вкладався в зазначені в договорах терміни, - відзначила вона.

Крім того, її вразила реакція самого шахрая.

 - До речі, коли я запитала у Войцеховського, чому наш будинок не був побудований в 2015 році, як було обіцяно, він знизав плечима: «А чому ми не в Швейцарії живемо?» Ось і вся відповідь, - додала вона.

Довідково:

Деснянський райсуд столиці розпочав розгляд справи Анатолія Войцеховського. Войцеховському, який рік тому опинився під слідством, інкримінують цілу низку статей Кримінального кодексу. Його разом з двома співучасниками звинувачують у захопленні земельних ділянок в Києві, самовільному будівництві і привласненні коштів інвесторів, які купували у нього квартири.