З історичного урочища біля Обухова почали вивозити сміття

20/07/2017

1,5 метрові кучугури сміття, котрі кілька  місяців тому з'явилися в 100 метрах від дороги Обухів – Українка, на території урочища Підгірне почали прибирати.

Про це повідомили місцеві еко-активісти.

- Сьогодні, за сприяння Обухівської РДА почався вивіз сміття, яке незаконно було завезено в травні-місяці, - відзначили вони.

Втім, за їх інформацією винні не покарані.

- Питання покарання власника земельної ділянки, на якій складували сміття, та тих хто його привозив поки відкрите, - зауважили активісти.

Минулого разу з'ясувалося, що затримані під час незаконного вивозу сміття транспортні засоби мали номерні знаки Київської області та міста Києва, а згідно накладних документів, 20 тон небезпечних для довкілля відходів привезли зі Львівщини.

Разом з тим, тоді у Львові заявили, що  інформація про те, що сміття, яке нелегально скинули раніше в неділю в Київській області, саме зі Львова, не підтверджена.

А колишні обухівські чиновники пообіцяли, що знайдене в Обухівському районі львівське сміття утилізують, а потім виставлять рахунок мерії Львова.

В підсумку 1. вантажівки відпустили; 2. "слідчі дії тривають"; 3. сміття вивезли - вочевидь на аварійний полігон в Підгірцях.