Обухівському лісництву повернули 15 га землі

20/07/2017

Розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації затверджено проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 15 га в довгострокову оренду одному із товариств, передає прокуратура Київської області.

У подальшому, між Обухівською РДА та товариством укладено договір оренди вказаної земельної ділянки для будівництва об’єкта, пов’язаного з обслуговуванням жителів територіальної громади району, за рахунок земель запасу державної власності в адміністративних межах Нещерівської сільської ради Обухівського району Київської області.

Разом з тим, суди погодились із доводами прокуратури, що виділення спірної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, зокрема без вилучення її у ДП «Київське лісове господарство».

Крім того, належними доказами доведено, що спірна земельна ділянка сформована за рахунок земель лісогосподарського призначення, які перебувають у 58 кварталі Обухівського лісництва, а тому її передача в оренду з метою забудови не відповідає вимогам Лісового та Земельного кодексів України щодо раціонального використання природних ресурсів та захисту лісів від необґрунтованого знищення.

З огляду на викладене, за принципової позиції прокуратури Київської області, судом поновлено порушені права держави на незаконно відчужену власність Українського народу - землі лісогосподарського призначення, що становлять лісовий фонд України та перебувають під охороною держави.

Наразі прокуратурою Київської області вживаються заходи щодо повернення вказаної землі законному користувачу – ДП «Київське лісове господарство».