Обухівського гвалтівника неповнолітнього хлопчика відпустили додому?

02/10/2017

38355431514-річний мешканець мікрорайону "ТУСМ", котрого підозрюють у розбещенні 8-річного школяра перебуває на свободі. Про це повідомляють стурбовані мешканці мікрорайону, вказує у своєму запиті до Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області депутат Обухівської районної ради Ігор Сухіх.

Як відомо, 1 вересня цього року обухівські і національні медіа повідомили громадськість про надзвичайну подію, котра мала місце в одному з мікрорайонів Обухова.

Згідно з офіційним повідомленням прокуратури Київської області йшлося про те, що 14-річний підліток схиляв 8-річного хлопця вступати з ним в інтимні відносини. За інформацією правохоронців вказана протиправна діяльність тривала з червня по серпень поточного року.

Згодом, за процесуального керівництва Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом вчинене щодо малолітньої особи) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваного, який вчиняв дії сексуального характеру по відношенню до малолітньої особи, взято під варту на 2 місяці.

На той час, згідно з текстом повідомлення,  у кримінальному провадженні призначено ряд експертиз.

Для забезпечення швидкого, повного та всебічного досудового розслідування процесуальним керівником у порядку ст. 36 КПК України надано слідчому грунтовні вказівки.

Правоохоронці пообіцяли, що після висновків експертних установ обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

За їх оцінками підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Разом з тим, за словами мешканцями мікрорайону ТВМЗ-8 («ТУСМ») підозрюваний НЕ знаходиться під арештом. Більше того, вільно пересувається територією мікрорайону, відвідує ЗОШ №1, котра знаходиться біля очолюваного Вами відділку поліції.

- Прошу пояснити ситуацію, котра склалася, оскільки, на мою думку, йдеться про створення суспільно-небезпечної ситуації, наслідки котрої важко передбачити. Я, як і мешканці мікрорайону стурбований і обурений тим, що арештований, замість чекати обіцяних результатів експертиз перебуває на волі, чим, враховуючи тяжкість звинувачень, наражає на небезпеку громадян, - відзначив депутат.

22184719_1449317658496931_235500131_n