Пасажир "Ланоса" нервувався через кастет у кишені

11/10/2017

9-54-14Сьогодні, близько п’ятої години ранку, під час відпрацювання Вишгородського району  працівники поліції на автодорозі Київ – Овруч, неподалік села Козаровичі,  зупинили автомобіль «Daewoo Lanos», з польською реєстрацією, передає прес-служба УПД в Київській області.

Під час перевірки документів у водія, правоохоронці звернули увагу на те, що в салоні автомобіля знаходиться чоловік, який помітно нервує. При поверхневому огляді у 32-річного пасажира, мешканця Київщини, в кишені куртки  виявлено металевий предмет, схожий на кастет.

Для з’ясування всіх обставин поліцейські на місце події викликали слідчо-оперативну групу Вишгородського відділу поліції.  Заборонений предмет вилучено та направлено на експертне дослідження.

- Наразі за фактом слідчими Вишгородського відділу поліції вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 263 КК України  (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, - розповіли у прес-службі.