Трипільський човен думає, до якого берега пристати

27/03/2018

1До складу Української ОТГ можуть увійти місто Українка, Витачівська, Жуковецька, Щербанівська, Верем'янська, Трипільська і Халеп'янська сільради Обухівського району.

Про це йдеться у розвідці на шпальтах КиевВласть.

За словами депутата Обухівської райради А.Карманова всі сільради не проти об'єднання з Українкою.

 - Тільки Трипільська сільрада відразу висловила незгоду. Причиною була недовіра до минулої влади Українки, а саме: до колишнього мера Павлу Козирєва, в зв'язку з його політикою. Тоді Трипілля хотіло об'єднуватися тільки з селами, - зауважив він.

Але, за його словами,  оскільки ситуація змінилася, Трипілля вирішило розглянути економічні перспективи кожного села окремо і спільно, в складі ОТГ. Цим активно займається сільрада, і після всіх прорахунків вони вивчатимуть думку громадськості.

 - Якщо говорити про спроможність сільрад, то, звичайно, їм є над чим працювати. Наприклад, в Халеп'я за минулий рік бюджетні показники були виконані тільки на 50%. Звичайно, в Трипілля є хороші надходження, але їм не буде вигідно "тягнути" всю громаду, оскільки вони можуть існувати і самостійно, - зауважив він, - на мою думку, ОТГ з центром в Українці може стати єдиною потужною громадою в Обухівському районі. І це єдина громада, яка підходить до свого створення не з позицій політики, а з позицій економіки. У них багато перспектив.

 - А назвати цю ОТО можуть Трипільської. Але центр при цьому буде в Українці, оскільки там вже є певна інфраструктура. І, наскільки я знаю, ніхто не проти такої назви. Це - своєрідна данина історичного минулого, адже фактично громада розташована на трипільській землі, - додав він.