Обухівського підлітка за згвалтування дитини засудили до 10 років

28/03/2018

12_main1 вересня цього року обухівські і національні медіа повідомили громадськість про надзвичайну подію, котра мала місце в одному з мікрорайонів Обухова.

Згідно з офіційним повідомленням прокуратури Київської області йшлося про те, що 14-річний підліток схиляв 8-річного хлопця вступати з ним в інтимні відносини. За інформацією правохоронців вказана протиправна діяльність тривала з червня по серпень поточного року.

Згодом, за процесуального керівництва Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом вчинене щодо малолітньої особи) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваного, який вчиняв дії сексуального характеру по відношенню до малолітньої особи, взято під варту на 2 місяці.

На той час, згідно з текстом повідомлення,  у кримінальному провадженні призначено ряд експертиз.

Для забезпечення швидкого, повного та всебічного досудового розслідування процесуальним керівником у порядку ст. 36 КПК України надано слідчому грунтовні вказівки.

Правоохоронці пообіцяли, що після висновків експертних установ обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Вчора, за повідомленням прес-служби Обухівського районного суду Київської області, завершено розгляд кримінального провадження.

 - 20 березня 2018 року колегією суддів Обухівського районного суду Київської області винесено вирок, яким визнано чотирнадцятирічного підлітка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.153 КК України, а саме у задоволенні статевої пристрасті неприродним способом з використанням безпорадного стану потерпілої особи, вчиненому щодо малолітнього влітку 2017 року у місті Обухові. Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на десять років, - підкреслили у прес-службі.