Ігор Кононенко розповів про засади створення міцної країни

17/08/2018

39409162_210086343191136_8123653954295824384_nСпорт і фізичний розвиток, на думку політика, мають бути доступними по всій Київщині незалежно від того, йдеться про мегаполіс чи малесеньке село.

Цього року Обухівщина отримала доволі широкі можливості для розвитку масового спорту та створення інфраструктури. Як відомо, за сприяння народного депутата Ігоря Кононенка з бюджету профінансували низку відповідних об’єктів, зокрема, спортивні майданчики для двох шкіл районного центру (школи № 1 і 2).

Також кошти спрямовано на придбання спортивного інвентарю та обладнання для Краснослобідського НВК «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – дитячий садок». Згідно з кошторисом у місті Українка проведуть реконструкцію футбольного поля на території ЗОШ № 2. А у селі Григорівка встановлять спортивний майданчик для здорового дозвілля всіх охочих.

Безумовно, перераховані об’єкти є лише частиною доволі потужної програми, якою опікується пан Кононенко. Нагадаємо, що за загальним розподілом парламентської фракції Блоку Петра Порошенка саме він закріплений за Обухівщиною.

Політик добре розуміє важливість спортивної інфраструктури і дотримується здорового способу життя. Ігор Кононенко сам щоденно займається спортом, вивчає й використовує сучасні методики тренувань. Це не данина сучасній моді на фітнес-клуби та «качалки» – спорт супроводжує його з дитинства – відтоді, як активного та непосидючого малюка батьки записали на тренування з вільної боротьби.

 - Я дуже гарно навчався, проте мав погані оцінки з поведінки. Тож надлишок енергії треба було кудись дівати. Батьки віддали мене на вільну боротьбу. Це одразу вирішило багато питань. Зокрема, я припинив брати участь у шкільних бійках, бо збори та змагання тепер були частиною мого життя, – згадує політик.

Саме спорт сформував його характер і світогляд,  бо навчив командній роботі, націленості на результат та вмінню, як-то кажуть, боротися до останнього.

 - Вільна боротьба зробила з мене справжнього бійця. Це не про спорт, це про життєву позицію. Я зрозумів, що необхідно завжди боротися та ніколи не здаватися, слід концентрувати зусилля, не можна впадати у відчай, якщо зустрічаєш перешкоди на шляху до результату. Це допомагало та й досі допомагає в роботі, – наголошує Ігор Кононенко.

Насправді, він дещо применшує власні здобутки, адже не тільки отримав звання кандидата в майстри спорту, а й виступав за молодіжну збірну України з вільної боротьби. Фактично, покинути великий спорт йому довелося тільки через необхідність працювати,  оскільки слід було утримувати родину.

Тому замість спортивної кар’єри обрав роботу в автотранспортній галузі. Втім про улюблену вільну боротьбу і досі згадує з теплотою. Хоча інші види спорту теж були до вподоби панові Кононенку.

 - У шкільні роки на аматорському рівні я перепробував різні варіанти:  грав у волейбол, баскетбол та навіть гандбол. Треба зазначити, що тоді малеча мала безліч можливостей долучитися до занять спортом. У школах були добре обладнані фізкультурні зали, у дворах споруджені спортивні майданчики, заняття у відповідних секціях були безкоштовними. Не дивно, що практично всі діти займалися спортом, а дехто захоплювався ним серйозно. Сьогодні ми маємо відновити таку практику, адже від цього залежить здоров’я нації, – вважає Ігор Кононенко.

Він переконаний у тому, що саме всебічний розвиток дітей (включно зі щоденними фізичними вправами) є запорукою формування здорового, талановитого та впевненого у власних силах покоління. Враховуючи той факт, що саме сьогоднішнім підліткам завтра доведеться будувати нову сильну Україну, це завдання є пріоритетним. Також слід згадати про здоров’я людей похилого віку. Вони мають займатися фізичною культурою, виконувати вправи та тренуватися, щоб зберігати у відповідному стані м'язи і суглоби.

Причому для мешканців міст це більш актуально, адже селяни традиційно з ранку до ночі пораються по господарству, тому менше хворіють. Але для занять спортом необхідна відповідна інфраструктура.

 - Спортивні майданчики, обладнання для уроків фізичної культури в школах та дитячих садках повинні бути у найвіддаленіших селах і містечках. Все це має бути безкоштовним та доступним. Діти й дорослі, які мають можливість займатися спортом замість того, щоб повсякчас дивитися телевізор чи годинами грати у комп’ютерні ігри, спроможні змінити власні звички та зробити вибір на користь здорового способу життя, – підкреслює політик.

Він вважає, що саме здорова та щаслива нація здатна подолати всі перешкоди і побудувати міцну країну.