Обухівська міськрада знехтувала петицією мешканців міста

03/11/2017

f_2052807811489835790Обухівська міська рада вирішила не виносити на розгляд сесії міської ради питання щодо "визнання вуличних котів частиною екосистеми міста". На думку її представників, всі, зазначені у петиції прохання вже виконані.

Зокрема, чиновники переконані, що:

  - Виконавчим комітетом  регулярно проводяться роботи з регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста відповідно до вимог чинного законодавства України, а саме: стерилізація безпритульних тварин. 

 - Щорічно за рахунок коштів міського бюджету здійснюється стерилізація. Так, у 2016 році простерилізовано 123 безпритульних тварини, на загальну суму 73,8 тис.грн.

- У 2016 році проведено щеплення від сказу 249 тварин, з них 168 собак та 81 кіт.

  - Програмою з питань благоустрою на території Обухівської міської ради на 2017 рік з міського бюджету передбачено кошти, які спрямовано на : послуги з проведення робіт з регулювання чисельності безпритульних тварин – 100 тис.грн., влаштування майданчику для вигулу тварин – 190,0 тис грн., послуги з улаштування майданчику для вигулу тварин – 50,0 тис.грн. 

Крім того, чиновники переконані, що "у кожному багатоквартирному будинку м.Обухів є уповноважені особи, які спільно з управляючою компанією (ТОВ «Міський житловий центр») вирішують ряд питань, в тому числі забезпечення дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ".

1

 - Тому, враховуючи те, що Обухівською міською радою та виконавчим комітетом Обухівської міської ради на даний час ухвалені всі необхідні рішення для вирішення питань, що зазначені в електронній петиції. Дана петиція на чергових засіданнях виконавчого комітету Обухівської міської ради та сесії Обухівської міської ради розглядатись не буде, - резюмували чиновники, чим, на думку акивістів порушили процедуру розгляду петиції. 

Підстава для подібного висновку з боку активістів - 118 голосів на підтримку петиції, замість потрібного "мінімуму" зі 100.