Наступного тижня активісти спробують відстояти обухівський ліс

11/11/2017

_97115841_forest

14 листопада, у вівторок, 10.45, в Київському апеляційному господарському суді відбудеться розгляд Апеляційної скарги Києво-Святошинської Прокуратури Київської області у справі щодо незаконності виділення ТОВ «Київщина-Житло» 5,8 га земель Лісового фонду по вул. Каштанова в м. Обухові під будівництво житлового комплексу.

Про це повідомив один із ініціаторів справи Богдан Яцун на своїй сторінці у Facebook.

- Судді, мають побачити, що громада проти знищення лісу на території міста шляхом забудови! - відзначив він, після чого закликав бажаючих приєднатися до заходу.

За його інформацією  11.08.2017 суд відхилив позовні вимоги Прокуратури на підставі пропущення строків позовної давності.

Разом з тим, на його думку, у своєму рішенні суд однозначно встановив незаконність дій Обухівської міської ради в 2006 році.

 - Таким чином, враховуючи що відповідач 1 неправомірно розпорядився земельною ділянкою лісового фонду вилучивши її із складу лісового фонду Обухівського лісництва, вимоги прокурора про визнання недійсним рішення 8 сесії Обухівської міської ради Київської області п'ятого скликання "Про розгляд питань по регулюванню земельних відносин" №65-8сесії-У від 30.11.2006, яким затвердили проект землеустрою щодо відведення ТОВ "Київщина-Житло" земельної ділянки площею 5,8га у користування та визнання недійсним договору оренди землі, укладений між Обухівською міською радою Київської області та Товариством з обмеженою відповідальністю "Київщина-Житло" №6192 від 20.12.2006 зі всіма змінами та доповненнями є обґрунтованими. А отже, усі подальші дії, у т.ч. укладення спірного договору оренди є незаконним, - процитував активіст рішення суду.

Отже, він переконаний, що "судом вже встановлено незаконність дій Обухівської міськради в 2006 році, підстава відмови у позові суто процесуальна – пропущені строки позовної давності".