Відділ освіти Обухівської РДА офіційно звинуватили у майже півмільйонній розтраті

20/11/2017

rss-photoКиївські аудитори виявили втрат у Відділі освіти Обухівської райдержадміністрації на 462 тис. грн.

Про це "Хронікам Обухова" повідомили у  Північному офісі Держаудитслужби.

За інформацією фахівців офісу під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Відділу освіти Обухівської районної державної адміністрації за період з 01.01.2014 по 01.08.2017 фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби виявили порушень, що призвели до втрат, на суму 462 тис. грн.

 - Зокрема, заступникам директорів шести загальноосвітніх навчальних закладів району оплатили класне керівництво у завищеному розмірі та зайво сплатили єдиного соціального внеску на 137 тис. грн, - йдеться у повідомленні.

Крім того, педагогам-організаторам та психологам п’яти освітніх закладів зайво виплатили зарплату за завищеними кваліфікаційними категоріями, а працівникам, залученим до педагогічної роботи погодинно, – відпускні. Сума цих порушень становила 92 тис. грн.

Також у відділі зайво нарахували єдиного соціального внеску на заробітну плату двох працівників зі статусом інвалідів та на компенсації за невикористані відпустки працівникам, які на час виплат не перебували у трудових відносинах, через що зайво витрачено майже 90 тис. грн.

 - Ще 39 тис. грн було витрачено з порушеннями через те, що окремим шкільним бібліотекарям, які працювали на півставки, оплачували додаткові відпустки через ненормований робочий день; лаборантам, чиї робочі місця не були атестовані за умовами праці, виплачували доплати за роботу в шкідливих умовах праці; допускали понаднормативне навантаження методистів районного методичного кабінету, - відзначили аудитори.

Із місцевого бюджету відділ безпідставно сплатив 62 тис. грн за електроенергію, спожиту надавачами послуг із харчування. А витрати на утримання працівників дитячого садка на суму 32 тис. грн, що мали би бути здійснені за рахунок місцевого бюджету, покрито коштами загального фонду держбюджету.

У відділі не було належного контролю надходжень батьківської оплати за відвідування дітьми дошкільної установи та коштів від платних послуг (курсів водіїв). Також виявлено безпідставне відшкодування проїзду учасникам спортивних змагань, завищення обсягів виконаних ремонтних робіт та кількості посад прибиральників службових приміщень.

 - Ще під час ревізії керівництво відділу усунуло частину зазначених порушень на суму 144 тис. грн, - підкреслили вони.

За недотримання законодавства на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Також відділу зупинено операції з бюджетними коштами та зменшено бюджетні асигнування.

Про результати ревізії поінформовано Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Обухівську райдержадміністрацію.