Київські депутати заштовхують Обухів до своєї "агломерації"

22/12/2017

-6-63821 грудня, на пленарному засіданні Київради депутати прийняли рішення, яке передбачає створення місцевої асоціації "Київська агломерація". Відповідне рішення передбачає звернення Київради до місцевих рад прилеглих населених пунктів з пропозицією про її створення, передає КиевВласть.

Планують, що асоціація буде виступати платформою для обміну думками і вироблення стратегічних рішень, "спрямованих на підвищення соціально-економічного добробуту всіх жителів регіону".

Згідно з рішенням, КМДА повинна провести консультації зі створення Асоціації з міськими, сільськими та селищними головами та секретарями місцевих рад населених пунктів Київської області.

Також пропонується направити місцевим радам міст Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка, селищ Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка (Броварський район), Калинівка (Васильківський район), Коцюбинське, Козин, Чабани, а також прилеглих до міста Києва сіл, звернення Київської міської ради щодо об'єднання в асоціації.

Відповідне рішення підтримав 71 депутат Київради.

Згідно з рішенням, об'єднати в цю Асоціацію потрібно 10 міст, 8 селищ і всі розташовані біля Києва села.