Google Maps покаже зарядні станції для елетромобілів на Обухівщині

17/10/2018

imagesНавігаційний сервіс Google Maps створений для того, щоб допомогти користувачам дістатися до необхідного місця призначення незалежно від того, який вид транспорту вони використовують.

Саме тому поява на Картах Google інформації про найближчі зарядні станції для електромобілів була справою часу, передають Хроніки Обухова з посиланням на itc.ua.

 - В офіційному блозі Google Maps розробники повідомили, що тепер на картах сервісу можна отримає вичерпну інформацію про найближчі зарядні станції, а також прокласти маршрут до них з урахуванням залишку заряду електромобіля, - йдеться у новині.

Для пошуку зарядки достатньо набрати «EV charging» або «EV charging stations», в результаті сервіс видасть координати, доступні типи роз'ємів, швидкість заряду, вільні порти, вартість і т.д. Для кожної зарядки будуть також доступні дані від попередніх користувачів, включаючи фотографії, оцінки, огляди і відповіді на найбільш поширені питання.

В даний момент Google Maps підтримує мережі зарядних станцій Tesla і Chargepoint (по всьому світу), SemaConnect, EVgo, Blink (на території США), Chargemaster, Pod Point, Chargefox (в Європі). Поступово список підтримуваних зарядних станцій буде розширюватися. В першу чергу ця можливість запрацює в мобільних версіях Карт Google для Android (Play Store) і iOS (App Store), на десктопах пошук зарядок запрацює в найближчі тижні.

Нагадаємо, що рік тому в Обухові мали з'явитися три зарядні станції: біля самої міської ради (“Центр”), банку “Аваль” (між “Школою” і “Піщаною”) та біля поліклініки (“Лікарня”).

Втім, станом на сьогодні зазначений вище сервіс ідентифікує лише одну - біля села Романкова Обухівського району.

2