Безробітних Миронівської громади будуть залучати до громадських робіт

Безробітних Миронівської громади будуть залучати до громадських робіт
12:16 26.11.2022
Безробітних Миронівської громади будуть залучати до громадських робіт

Київська область, Обухівський район, Миронівська тергромада. Безробітних осіб Миронівської громади будуть залучати до виконання суспільно корисних робіт.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на місцеву міську раду.

Відбулася робоча зустріч представників Миронівської районної філії Київського обласного центру зайнятості та керівників комунальних підприємств Миронівської громади:

Предметом зустрічі стало обговорення можливості задіяння осіб, що мають статус безробітних, до участі в сусільно корисних роботах на території Миронівської громади, йдеться у повідомленні.

Згідно з ним, представники комунальних установ визначають потребу у видах робіт, та інформують службу зайнятості щодо кількості осіб, яких необхідно залучити.

Служба зайнятості направляє безробітних осіб згідно укладених договорів та компенсує потенційному роботодавцю витрати на заробітну плату, ЄСВ, проїзд працівника та інші соціальні гарантії передбачені законодавством.

Особи, що залучаються до суспільно корисних робіт, мають право на:

  • укладення строкового трудового договору з оплатою не нижче від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування (на сьогодні це 6700 грн.);
  • на оплату проїзду в межах регіону до місця виконання робіт та у зворотному напрямку (у разі потреби);
  • охорону праці та загальнообов'язкове державне соціальне страхування.