Більше половини українців не планує проходити вакцинацію від Covid-19

11:14 05.05.2021

Згідно з соціологічними дослідженнями робити щеплення не збираються близько 55% українців. РНБО стурбовано.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов звернув увагу на проблему небажання значної частини українських громадян вакцинуватися від коронавірусу.

Від 45 до 55% українців не планують проходити вакцинацію. У нас ситуація, коли одна частина суспільства свідомо готова наразити на ризик зараження іншу частину, і ця проблема також має стати предметом широкого обговорення, – зазначив Данілов.

На думку секретаря РНБО, головним уроком, що людство має винести з пандемії COVID-19, є "урок відповідальності за свої дії і бездіяльність". До "території відповідальності" кожної людини Данілов відніс дотримання правил протиепідемічної безпеки:

  • носіння захисної маски
  • дотримання соціальної дистанції
  • своєчасну вакцинацію.

За даними опитування КМІС, у квітні не готові були вакцинуватися понад 50% українців, а в березні їхня кількість перевищувала 60%.

Серед тих, хто не хоче вакцинуватися, 40% послалися на недостатню вивченість вакцин, 33% висловила недовіру до вакцин, що застосовуються в Україні, 20% побоюються наслідків вакцинації, а 17% – взагалі є принциповими антивакцинаторами.