Борець з Обухівщини травмувався на Чемпіонаті світу: не розрахував вагу

Борець з Обухівщини травмувався на Чемпіонаті світу: не розрахував вагу
10:35 29.01.2020
Борець з Обухівщини травмувався на Чемпіонаті світу: не розрахував вагу

Мешканець Козина Обухівського району відстоював честь України на Чемпіонаті світу з боротьби зурхане.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланям на сторінку Козинської селищної ради.

- На Чемпіонаті світу з боротьби зурхане, який нещодавно відбувся у місті Боджнурд (Іран) Україну представляв наш земляк, спортсмен із Козина Нодарі Чахвадзе, - йдеться у повідомленні.

У змаганнях взяли участь представники з 18 країн, серед них команди з Ірану, Азербайджану, Бангладешу, Афганістану, Іраку, Уганди, Польщі, Естонії та України.

У зв’язку із сумнозвісними подіями зі збитим літаком, багато країн відмовилися від участі у Чемпіонаті. Та це не зупинило нашого атлета.

- Команду з України повинні були представляти три спортсмени, але останньої миті вони відмовились, тому мені довелось летіти одному, - розповів Нодарі.

Згідно жеребкування у першій сутичці Нодарі зустрівся зі спортсменом з Узбекистану, якого безкомпромісно поклав на лопатки вже за одну хвилину. Другу сутичку козинський атлет провів з представником Бангладешу. За вихід у фінал Нодарі Чахвадзе через травму поступився камерунцю.

- Цього разу я поставив для себе дещо завищену планку і вирішив боротися не у своїй категорій (90кг.), а з «важковаговиками». Вага моїх суперників сягала 120 кг- 140 кг. Саме це стало причиною мого травмування, - зізнався борець.

Довідково:

Боротьбою зурхане Нодарі Чахвадзе займається з 2009 року. Це древня боротьба, яка дуже популярна у країнах Сходу. Правила зурхане дуже схожі на правила у вільній боротьбі, але вона не входить до переліку олімпійських видів спорту. Десять років тому він вперше взяв участь у чемпіонаті Європи з цього виду спорту. І вже досяг значних успіхів, зокрема, став багаторазовим чемпіоном України, призером Кубку Європи і світу.