Частину водойм на Обухівщині зарибнили
19:58 23.01.2021
Частину водойм на Обухівщині зарибнили

Протягом року до водойм Київщини випущено понад 1,2 млн екз. риби. Частину з них на Обухівщині.

Про ситуацію розповів Київський рибоохоронний патруль, передають Хроніки Обухова

Всього, за його інформацією впродовж 2020 року до водойм Київської області було випущено 1 222 400 екз. молоді водних біоресурсів. Загальна вага вселеного малька склала 64525 кг.

Зариблення здійснювалися за рахунок коштів суб’єктів господарської діяльності, які працюють відповідно до Режимів рибогосподарської експлуатації водного об'єкта (СТРГ), громадських організацій, користувачів (промисловиків), які здійснюють спеціальне використання на Київському та Канівському водосховищах, а також за науково-біологічними обґрунтуваннями (НБО) рибогосподарської експлуатації водних об'єктів, йдеться у повідомленні.

Контроль за процесом вселення здійснювали іхтіологи та держінспектори Київського рибоохоронного патруля.

Так, користувачами спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ) було випущено 1 003 578 екз. молоді риб, загальною вагою 43 321,7 кг.

Серед інших у такі водойми як:

  • ізольована (стінкою садкової лінії із капронового сита) частина Канівського водосховища, розташована в затоці вантажного порту біля с. Трипілля;
  • водосховище, розташоване на р. Красна на території двох сільських рад Германівської та Семенівської Обухівського району;