Cтало відомо, чому темпи вакцинації настільки повільні
11:17 14.03.2021
Cтало відомо, чому темпи вакцинації настільки повільні

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив повільні темпи вакцинації від коронавірусу в Україні.

За його словами, причина у тому, що перша хвиля вакцинації припала на медичний персонал у COVID-лікарнях, де організувати щеплення складніше.

Про це Ляшко заявив в інтерв'ю "НВ", передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Чому здається, що все йде повільно? Тому що з організаційного погляду вакцинувати людей в ковідних лікарнях все ж таки складніше… Зараз [ми починаємо щепити людей у] всіх закладах охорони здоров'я, буде більша кількість [вакцинованих], спроможності мобільних бригад виростуть в рази, і вакцинація набиратиме темпи, — вважає головний санлікар.

Він також закликав робити висновки про темпи вакцинації в Україні "хоча б після двох місяців".

Я вам можу серйозно сказати: якщо ви подивитеся зараз на Францію, то Україна має з нею показники один в один за кількістю проведених щеплень за добу з початку вакцинальної кампанії, — говорить Ляшко.

Ще одна причина сповільнення темпів вакцинації, за словами Віктора Ляшка, — святкові дні на початку березня, "адже напередодні роз'їхалися багато лікарів, які після 8 березня беруться до роботи. Нічого страшного, ми це надолужимо".

Головний санлікар також запевнив, що на другому етапі вакцинації від коронавірусу, коли щепитимуть людей віком від 80 років, МОЗ розгорне комунікаційну кампанію щодо промоції щеплення.

До маломобільних людей ми скеровуватимемо мобільну бригаду, щоб зробити щеплення вдома разом із людьми, які займаються їх опікою… Навіть до однієї людини приїдуть і будуть робити щеплення, — уточнив Ляшко.