Cтало відомо, кому з українців варто очікувати на примусову вакцинацію

Cтало відомо, кому з українців варто очікувати на примусову вакцинацію
09:57 23.10.2021
Cтало відомо, кому з українців варто очікувати на примусову вакцинацію

В Україні планують розширити перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу стане обов'язковою.

Про це розповів в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером" на телеканалі "Україна 24" міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передають Хроніки Обухова з посиланням на Рубрику.

Сьогодні є наказ Міністерства охорони здоров'я про визначений список професій, вакцинація яких проти COVID-19 є обов'язковою. До нього увійшли освітяни, представники центральних органів виконавчої влади, всі міністерства. Далі ми розробляємо проєкт наказу, який проходить погодження. До переліку додатково будуть включені соціальні працівники, представники державних підприємств, установ і організацій, а також представники критично важливих сфер для функціонування економіки нашої країни, – повідомив міністр.

За його словами, за час епідемії до України поставили 25 млн доз вакцини, ще як мінімум 16 млн буде привезено.

Сьогодні можна зробити свідомий вибір, прийти і зробити щеплення. Цей вибір був доступний з середини липня. Але ажіотаж у пунктах щеплення, в центрах масової вакцинації розпочався тільки тоді, коли в нас розпочала зростати кількість випадків коронавірусної хвороби, розпочали реєструватися сумні рекорди щодо кількості летальних випадків у день, – сказав Ляшко.

Міністр повідомив, що перше щеплення сьогодні отримали 8 млн українців, а 7 млн вакциновані двома дозами.

Якщо ми будемо рахувати від кількості дорослого населення – це вже більше, ніж 15%. Якщо ми рахуємо кількість, що перебуває на території нашої країни, то ми досягаємо і 30%. Це мало. Нам треба 70% як мінімум, – сказав він.