Де і як бурити свердловину на воду
13:47 27.03.2020
Реклама
Де і як бурити свердловину на воду

Власна свердловина на ділянці в корені вирішує проблему водопостачання. Однак щоб це рішення не стало джерелом нових проблем, важливо грамотно підготуватися до буріння, вибрати відповідне місце і спосіб установки свердловини.

Надійніше і безпечніше віддати вирішення цього питання в руки фахівцям. На території Києва і Київської області професійні послуги з буріння свердловин пропонує компанія «АРТЕЗБУР», яка присутня на ринку вже понад 25 років. Її досвідчені фахівці досконально знають особливості ґрунтів на території Київської області, використовують в роботі сучасне обладнання. Ціна на послугу залежить від ряду індивідуальних чинників, тому формується під конкретне замовлення. Дізнатися докладніше про передбачувану вартість робіт можна, зв'язавшись з менеджером компанії.

Технологія буріння

Залежно від типу ґрунту, глибини розташування підземних вод і ряду інших гідрогеологічних умов ділянки, особливостей перебування на ньому будівель, підбирається відповідне місце. Також, в залежності від ваших потреб, вибирається водоносний горизонт:

  • Полтавський / харківський
  • Бучацький
  • Сеноманський

Буріння проводиться буровою технікою, такою як УРБ 2А2, опускаються обсадні та фільтрові колони (труби), далі свердловина прокачується і робиться монтаж приямка, та обв'язки свердловини.

Під час буріння може виявитися, що водоносний горизонт знаходиться трохи глибше або вище, ніж передбачалося. Іноді в міру поглиблення змінюється характер ґрунтів, що полегшує або ускладнює їх буріння. Всі ці фактори можуть бути підставою для перегляду вартості робіт.

Місце для буріння свердловини

У кожного господаря є свої переваги щодо місця буріння. Він прагне до простоти експлуатації, зниження витрат на роботи. Однак не завжди ці рішення адекватні з точки зору безпеки та доцільності розміщення свердловини. До того ж їх економічна вигода теж виявляється мнимої. Тому послуга включає попередній візит інженера і його експертну оцінку обраного місця для буріння. Висуваючи відповідні рекомендації, фахівець відштовхується від наступних нюансів:

  • має бути достатньо місця для під'їзду спеціальної бурової техніки до місця буріння, ширина-2,5 м; висота-3,3 м. Крім бурової техніки на об'єкті розміщуються матеріали для проведення робіт, мінімальний розмір ділянки, повинен бути не менше: 10 * 10 метрів.
  • технологічний процес буріння передбачає наявність електроенергії та води. Бажано мати по близькості, в радіусі 2х кілометрів, джерело води (річку, озеро, ставок тощо) або джерело технічної води.
  • необхідно враховувати, що через 30-50 років закінчиться термін експлуатації свердловини, і її обов'язково треба буде тампонувати, щоб не забруднювати водоносний горизонт.