Депутат Кононенко: працюємо над проектом центральної дороги у Василькові

Депутат Кононенко: працюємо над проектом центральної дороги у Василькові
09:30 19.06.2019
Реклама
Депутат Кононенко: працюємо над проектом центральної дороги у Василькові

Найближчим часом слід повністю відремонтувати дорогу через центр Василькова, а також виїзд із міста на трасу Київ-Одеса. Робота над цим проектом уже почалася.

Про це на зустрічі з громадою міста розповів народний депутат Ігор Кононенко.

Залучення коштів для будівництва якісних доріг стало одним із пріоритетів депутата, який постійно працює на Київщині.

- Дороги – це судини економіки. По них іде рух транспорту, робочих рук, товарів і послуг. Тому для нас будівництво доріг – одне з головних завдань. У найближчих планах – зробити якісне покриття дороги через центр Василькова. Крім того, ремонтуватимемо ділянку доріг до траси Київ-Одеса. Тут дорогу треба розширити і прокласти необхідні комунікації, - сказав Ігор Кононенко.

Свого часу він отримав освіту в Київському автомобільно-дорожньому інституті, тому знає проблеми доріг і транспорту досконало.

Завдяки його ініціативі було капітально відремонтовано трасу Київ-Обухів. Знаючи, як працюють бюджети різних рівнів, депутат Кононенко постійно допомагає місцевій владі правильно складати проекти для розвитку краю.

- Якісні дороги – недешеве задоволення. Але якщо уміти залучити співфінансування з різних бюджетів – усе можливо. Крім того, є дорожній фонд, 70% коштів якого йде на загальнонаціональні дороги, а 30% - на рівень області та району. Крок за кроком ми розвиваємо мережу доріг Київщини, передусім щоб людям було комфортно пересуватися. Добиратися на роботу, навчання, не лише у себе вдома, а й їздити в Київ. Також, завдяки хорошим дорогам різко збільшується кількість туристів у регіоні, а це у свою чергу – додаткові робочі місця для жителів нашого краю, - каже Ігор Кононенко.

На думку Ігоря Кононенка, в перспективі треба змінити принцип роботи дорожнього фонду. Кошти мають розподілятися відповідно до довжини доріг в області, а не за кількістю населення, як зараз.