Для усунення енергодефіциту на Обухівщині побудують нову електричну підстанцію

Для усунення енергодефіциту на Обухівщині побудують нову електричну підстанцію
11:55 13.07.2020
Для усунення енергодефіциту на Обухівщині побудують нову електричну підстанцію

ДТЕК в Київській області скоротив середній час ліквідації аварій. Також в компанії поліпшили енергопостачання в Ірпені і Вишгороді і збираються закріпити успіх в Обухівському районі.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на РБК.

З 5-8-ми до 2-4-х годин скорочено середній час ліквідації аварій, також покращено електропостачання та проведено дві великі реконструкції підстанцій в Ірпені та Вишгороді Київської області, повідомили в компанії ДТЕК, коментуючи результати технічного оновлення інфраструктури Київобленерго за один рік у складі ДТЕК (з травня 2019).

Тривале усунення аварій по 5-8 годин - це проблема, на яку найбільше скаржилися жителі області. Ми виконали капітальний ремонт майже двох тисяч розподільних підстанцій, реконструювали 112 км повітряних ліній 0,4 кВ, щоб покращити енергозабезпечення для наших клієнтів. Особливу увагу приділили Ірпінському, Вишгородському, Бориспільському та Обухівському районах", - розповів генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

За його словами, 65% -70% всіх аварійних відключень в регіоні припадало саме на Ірпінський, Вишгородський, Бориспільський і Обухівський райони. Це ускладнювало і навіть робило неможливим підключення до мереж нових об'єктів, які активно будуються в цих районах.

За даними компанії ДТЕК, енергетики Київобленерго провели реконструкцію підстанції 110/10 кВ "Ірпінь" і "Нові Петрівці", що забезпечило надійне електропостачання для Ірпінського і Вишгородського районів.

Крім того, компанія запланувала реконструювати ПС "Гостомель", що забезпечить надійність електропостачання клієнтам Ірпінського району, і побудувати ПС "Козин" в енергодифіцитному Обухівському районі.

Термін реалізації проектів - 2020-2022 рр., а загальні інвестиції – 219 млн грн.