Обухів - Радебойль: дружба, перевірена часом
09:12 04.06.2019
Обухів - Радебойль: дружба, перевірена часом
Михайло Трач
Михайло Трач

Радебойль, тераса замку Шпітцхаус, лунає класична музика, доволі людно - зібралося майже 40 гостей.

Серед них - делегація з України, міста - побратима Обухова.

Радейбойль представляють обербургомістр з дружиною, депутати, бізнесмени, чиновники, пожежники - всі, хто має безпосереденє відношення до цієї знаменної події, адже 20 - річчя дружби - це значна дата!

Під час зустрічі Обухівський міський голова Олександр Миколайович Левченко розповів про те, наскільки багато спільних рис ми маємо з нашими побратимами.

Це і схожий рельєф (місто розташовано у долині між двома схилами, як і Обухів); практично однакова кількість мешканців (у Радебойлі проживає так само 35000 чоловік).

У своїй промові міський голова від імені Обухова щиро подякував колегам за допомогу, яку вони надають, не оминув він і питання війни на Донбасі, адже підтримка Німеччини дуже важлива для українського народу.

З сумом і жалем розповів про людські втрати, котрих зазнала Обухівщина. Історія воїна Сергія Кононка, який нарешті знайшов спокій на рідній землі, не залишила байдужими присутніх на святі.

Представники обухівської делегації подарували німецьким побратимам ікону Божої Матері, виготовлену руками майстрині Ольги Матвійчук в техніці "наївного малярства", як знак поваги та шани до мешканців міста за допомогу, яку вони надають.

Завершилася зустріч занесенням запису до Золотой книги міста Радебойль, де ми щиро подякували долі за дружбу, перевірену часом!

Довідково:

Радебойль — місто в Німеччині, розташоване в землі Саксонія у Дрезденській долині на річці Ельбі за 2 км від Дрездена. Входить до складу району Майсен.

Інколи його називають «Саксонською Ніцою» через мальовничі краєвиди та помірний клімат. У Радебойлі знаходиться замок Вакербарт, численні виноградники. Радебойль розташовується на Саксонському винному шляху.

Площа — 26,06 км2. Населення становить 33 954 ос. (станом на 31 грудня 2017).

Місто-побратим Обухова.