ДТЕК будуватиме нові потужності на Обухівщині
11:32 26.02.2021
ДТЕК будуватиме нові потужності на Обухівщині

Збільшення потоку клієнтів - основна причина перевантаження мережі на Обухівщині. Будівництво нових підстанцій та реконструкція вже існуючих - так бачать у ДТЕК вирішення цієї проблеми.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Фейсбук-сторінку ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда розповів, чому тут складно приєднати нових клієнтів до мереж і що компанія робить для вирішення цього питання.

Проблему з приєднанням нових клієнтів до Обухівського енерговузла ми знаємо, так само, як знаємо, як її вирішити. Основною причиною перевантаження мереж стало збільшення за останні 10 років потоку клієнтів, бажаючих приєднатися до мереж компанії в Обухівському районі. Починаючи з 2000-го року забудовники масово будували житло, ставили власні підстанції в населених пунктах від Обухова до Києва, Козині, Нових Безрадичах, Українці, Дмитровичах. Вони вводили значні потужності. А існуюча мережа не мала відповідних технічних параметрів та потрібної пропускної здатності. В результаті потужність цих підстанцій сьогодні у 3 рази перевищила допустиме навантаження на підстанцію. А дефіцит потужності для приєднання нових клієнтів в Обухові та навколишніх населених пунктів, з якими укладено договори, сягнув 16 МВт. Наприклад, на одну сучасну квартиру для приєднання необхідно 5 кВт. Через це компанія була вимушена обмежувати клієнтів у приєданні, більше ніж на 5 кВт.

Як ДТЕК бачить вирішення проблеми:

  • до кінця року планує побудувати нову підстанцію з двома потужними трансформаторами та кабельною лінією.
  • наступного року передбачена реконструкція підстанції "Дачна".
  • з 2022 по 2024 р. запланована реконструкція повітряних ліній Васильків-Обухів та Обухів-Трипільська ТЕС.

Це забезпечить збільшення пропускної здатності, з'являться резервні потужності, які покращать якість на надійність електропостачання та дадуть імпульс для розвитку будівництва в Обухівськом у районі, - повідомив Віталій Шайда.