Дубінський спростовує свій вплив на виборчу кампанію у США
10:30 19.01.2021
Дубінський спростовує свій вплив на виборчу кампанію у США

Адвокатка народного депутата від Обухова Олександра Дубінського Тетяна Костіна заперечує звинувачення у державній зраді свого підзахисного.

Дубінський обурений зверненням «Центру протидії корупції» до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього, повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Громадське.

За словами Костіної, факти, які «Центр протидії корупції» наводив у зверненні до американського відомства, є «брехливими» . Зокрема те, що «Дубінський вступив у змову з народним депутатом Андрієм Деркачем і намагався чинити вплив на президентську виборчу кампанію у США в 2019-2020 роках».

Сам факт цього брехливого листа — це вже державна зрада», — заявила Костіна, додавши, що лише цей лист можна розцінювати як звернення експрезидента-втікача Віктора Януковича до Росії з проханням ввести війська в Україну, як «заклик прибрати владу зовнішнім впливом».

Загалом адвокати депутата планують подати до правоохоронних органів заяви щодо порушень проти Дубінського: за словами Костіної, це чотири кримінальні проступки, п'ять нетяжких злочинів, чотири тяжкі й один — особливо тяжкий.