Головні помилки при вирощуванні зелені
19:30 17.05.2023
Головні помилки при вирощуванні зелені
Євгенія Рубан
Євгенія Рубан
Читать на русском

Зелень вирощують майже на всіх городах і на початку формування городу цей процес можу бути складним. З досвідом можна уникнути багатьох проблем. Тому "Хроніки Обухова" зробили підбірку найпоширеніших помилок у вирощуванні зелені.

Головні помилки, яких можна припуститись:

1. Неправильний вибір місця для вирощування

Зелень повинна мати достатньо сонячного світла, і бути захищеною від сильних вітрів і перепадів температури. Вибираючи місце для вирощування зелені у відкритому ґрунті, необхідно враховувати всі ці фактори.

2. Використання неправильного ґрунту

Зелень потребує поживних речовин, які забезпечують здоровий ріст. Не всі ґрунти є досить поживними, тому слід подбати про своєчасне підживлення. До того ж зелень не потребує сильних засобів.

3. Недостатнє зрошення

Зелень потребує достатньої кількості вологи, щоб забезпечити правильний ріст. Недостатня кількість води може призвести до посохлих листків і різноманітних хвороб.

4. Передчасний збір зелені

Передчасний збір зелені, яка не досягла повної зрілості, може призвести до того, що рослина не матиме достатньої кількості поживних речовин і припинить рости.

5. Неправильне розташування сусідніх рослин

Деякі рослини не можуть рости поруч з іншими, оскільки вони конкурують за поживні речовини і вологу. Тому важливо правильно вибирати розміщення кожної рослини. Наприклад, кріп рекомендується садити біля капусти, огірків та томатів.

Отримати гарний та смачний врожай легко, враховуючи ці помилки.