Громадський активіст з Обухова вакцинувався CoviShield і розповів про самопочуття

Громадський активіст з Обухова вакцинувався CoviShield і розповів про самопочуття
14:25 12.03.2021
Громадський активіст з Обухова вакцинувався CoviShield і розповів про самопочуття

Відомий в Обухові політик і громадський діяч Ігор Сухіх прищепився вакциною CoviShield і розповів про самопочуття. Зокрема, про наявність/відсутність побічних явищ.

Своєю історією він поділився на сторінці Facebook, передають Хроніки Обухова.

Вчора отримав багато питань щодо вакцинації в різних обговореннях на ФБ, тому спробую все вичерпно розписати в цьому пості.

Отже, в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу і першими, хто має змогу зробити щеплення - це медики, військовослужбовці та інші, хто попадає в групу ризику – цієї інформації в мережі валом, знайти неважко, розповів він.

Як у нього вийшло за умови, що не підпадає під категорії?

Я не підпадаю під ці категорії, але 1 березня Максим Степанов підписав наказ № 369 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби. Окрім того, портал державних послуг «ДІЯ» відкрив попередній запис на вакцинацію серед населення, де кожен бажаючий може стати в чергу. Власне, це я і зробив в перший же день запису. Паралельно з тим, я повідомив свого сімейного лікаря про те, що маю велике бажання вакцинуватись залишками, якщо вони будуть. До речі, це самий основний момент – сімейний лікар! Саме від того як він лобіюватиме вашу вакцинацію – залежить успіх, розповів він.

Далі простіше

От, вчора я і отримав дзвінок з пропозицією протягом 40 хвилин прибути і вакцинуватись тими самими залишками із флакона, що успішно і зробив. Наступним етапом буде повторна вакцинація тими самими залишками через місяць, зауважив він.

Довідково:

Вакцина - CoviShield — це локальна назва британської вакцини AstraZeneca. Її виробляють в індійському Інституті сироватки крові. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними від 11 636 добровольців.

А як щодо "побочки"?

Тепер про те, що всіх цікавить більше, аніж сама процедура отримання вакцини – страшна побочка, яку всі бояться. Ніяких змін в організмі протягом дня не відчувалось, а ближче до опівночі піднялась температура до 38,5, що є АБСОЛЮТНО НОРМАЛЬНОЮ реакцією організму. 1 таблетка «нурофена» виправила ситуацію і на момент написання цього посту в мене спостерігається температура 37. Рука не відпала, але на місці щеплення трішки відчувається щось типу набряку від удару, що ніякого дискомфорту абсолютно не доставляє. Ці побічні ефекти можуть бути протягом перших пари днів після вакцинації, тож щодня тут, в коментарях повідомлятиму про свій стан, пообіцяв він.

І наостанок.

Вакцинуватись чи ні? Не буду нікому нічого радити – це особиста справа кожного громадянина. Єдине що скажу – на сьогоднішній день в Україні із 38237 вакцинованих ніхто не помер, а від коронавірусу вже загинуло 27915 наших співгромадян. В якій із статистик ви хотіли б побачити себе – вирішувати саме вам, додав він.