Київ профінансує оздоровлення дітей із обухівського села біля сміттєвого полігону

Київ профінансує оздоровлення дітей із обухівського села  біля сміттєвого полігону
14:35 04.09.2020
Київ профінансує оздоровлення дітей із обухівського села біля сміттєвого полігону

Депутати Київської міської ради на засіданні в четвер ухвалили рішення, яке передбачає оздоровлення дітей із шести сіл Київської області, на території яких розміщені об'єкти міста Києва. Серед них одне в Обухівському районі.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Інтерфакс.

Як повідомляє прес-служба міськради, буде забезпечено оздоровлення і відпочинок дітей із сіл Гнідин, Ревне, Щасливе, Вишеньки Бориспільського району та села Підгірці Обухівського району.

На території цих населених пунктів розташовуються важливі об’єкти міста Києва – полігон захоронення твердих побутових відходів №5 та Бортницька станція аерації, - йдеться в повідомленні.

Загалом місто у 2021 році планує забезпечити путівками понад 600 дітей.

Практика забезпечення оздоровлення дітей із тих сіл, де розташовуються об’єкти міста Києва, існує вже давно. Наприклад, у 2018 році на ці цілі ми виділили 2,5 млн грн, а вже в 2020 – майже 3,4 млн грн. Наступного року ми плануємо видатки в розмірі 8 тис. на дитину. Це вартість путівки на 10 днів. На відпочинок та оздоровлення можуть розрахувати діти до 18 років із 6 сіл Київської області, - розповів голова постійної комісії Київської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.