В районі Українки може з'явитися міст через Дніпро
10:49 24.01.2020
В районі Українки може з'явитися міст через Дніпро

Велика кільцева автомобільна дорога - один з найбільш перспективних проектів Київщини. Крім іншого, він передбачає будівництво на Обухівщині моста через Дніпро. Ймовірно, в районі м. Українка.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КОДА, передають Хроніки Обухова.

Реалізація проєкту Великої кільцевої автомобільної дороги – доовгоочікувана подія, що вирішила б чимало питань. За рахунок швидкісного й комфортнішого об’їздного маршруту дороги столиці будуть розвантажені від транзитного транспорту. А це означає підвищення безпеки дорожнього руху в місті та покращення екології через зменшення викидів у атмосферу.

- ВКАД – це пріоритет у розвитку інфраструктури не міського і навіть не регіонального, а національного рівня. Прийняття на державному рівні рішень щодо передачі та вилучення земельних ділянок у державну власність під будівництво ВКАД прискорить всі пов’язані з цим проєктом процеси. Ми будемо лобіювати вирішення цього питання, адже мова йде про глобальний прогрес інфраструктури регіону, про нові робочі місця та залучення інвестицій, – відзначив очільник Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов.

Внесення змін до нормативно-правових документів має відбутися якнайшвидше, повідомляють у КОДА, де цього тижня відбулася нарада щодо активізації та шляхів реалізації проєкту.

- Завдяки ВКАД буде спрощено сполучення в приміській зоні Києва. Це особливо актуально для районних центрів, через які проходитиме траса. Реалізація цього амбітного проєкту забезпечить створення до 30 тисяч робочих місць на період будівництва ВКАД та розвиток придорожньої інфраструктури, – повідомив Андрій Лісовик, заступник голови КОДА.

Будівництво ВКАД позитивно вплине на збереження вулично-дорожньої мережі Києва, що не розрахована на значні вагові навантаження й потребує значних фінансових витрат на її відновлення.

- Маємо всі підстави вважати, що ВКАД, робота над якою розпочалася в далекому 2005 році, зрушить з місця. Про проблеми та хід робіт будемо інформувати, – додав Олексій Чернишов.