Київській області - 1181, Обухівському району - 15 000 років
18:09 26.03.2023
Київській області - 1181, Обухівському району - 15 000 років
Чайковський Мирослав
Чайковський Мирослав

Нещодавно "історики" встановили, що Київська область виникла у 842 році (!). Ще одні перфектні "грамотеї" - депутати Київської обласної ради на засіданні 21 березня визначили нову дату заснування Київщини як адміністративно-територіальної одиниці. Відтепер, офіційно роком заснування Київщини є цей самий 842 рік, - благословенний богами лісостепу час волинцівських напівземлянок і тому подібного раювання в околицях Обухова.

Користуючися нагодою і методом "дистильованого невігластва" пропоную вважати датою заснування Обухівського району 13 000 років до нашої ери. Адже саме на цей період припадає вік кісток мамонта, котрі знайшли в межах відкритої в "нульових" біля Копачева пізньопалеолітичної мисливської стоянки.

Відтак, датою заснування власне Обухова пропоную вважати час існування мезолітичної стоянки "кудлаївсько-таценківської" культури в околицях с. Таценки, котре зараз адміністративно входить до Обухова. 8 тисячоліття до нашої ери, здається.

***

Зрештою, якщо вже мішати бабусин самогон, вуйкові гриби і власне бажання виглядати пафосним і некомпетентним посміховиськом, то нічого ліпшого за ідеологізацію історії видумати важко.