Коля "Товстолоб" і особливості браконьєрства на Обухівщині
11:34 03.07.2020
Коля "Товстолоб" і особливості браконьєрства на Обухівщині

За останній місяць нересту браконьєри виловили майже 13 тонн риби на два з половиною мільйони гривень.

Про ситуацію з браконьєрством на Обухівщині розповіли Подробності.

Це інформація Держрибагентства. Кілька тижнів тому почався сезон промислового вилову, і на воду повернулися так звані "браконьєри в законі" - промисловики, які не дотримуються встановлених обмежень, а більшість риби продають неофіційно. Катерина Сривкова побувала у рейді разом з рибоохоронним патрулем.

...Води Канівського водосховища неподалік сіл Трипілля та Стайки. До сходу сонця скидаємо човен на воду та вирушаємо шукати порушників.

  • Промисел нині дозволений у межах, встановлених законом. Ловити рибу можна лише сітками із розміром вічка, визначеним правилами, щоб не винищувати мальків.
  • На кожну сітку має бути дозвіл, усі знаряддя вилову позначають бирками з номером, а рибалки зобов'язані заносити всю спійману рибу до журналу. Ці промисловики обмежень дотримуються, утім, технічний огляд човна - прострочили.

А новий техогляд є? - Ми проходили, ну такий нам видали. - Почитайте ваші документи.

Під час нересту в цих водах затримали промисловика Миколу Комара на прізвисько "Товстолоб". Тоді він незаконно вполював понад 50 кілограм риби. Справу передали до суду, утім інспектори змушені особисто навідати порушника.

Олександр Варванець, головний держінспектор відділу охорони водних біоресурсів "Рибоохоронний патруль" Києва та Київської області:

Дана особа не з'являється до суду. Суд просив нас вручити повістку, щоб дана особа з'явилась до суду по даній справі.