Командир бригади розповів, як загинув Олександр Марків: рятував побратимів від ворожого вогню

Командир бригади розповів, як загинув Олександр Марків: рятував побратимів від ворожого вогню
16:49 30.09.2019
Командир бригади розповів, як загинув Олександр Марків: рятував побратимів від ворожого вогню

Керівництво Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, в котрій служив загиблий обухівець Олександр Марків розповіло останні хвилини його життя.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на сторінку Бригади у мережі.

- Сьогодні ми спільно з мешканцями Обухова провели в останню путь нашого воїна – старшого лейтенанта Олександра Марківа. Віддати останню шану загиблому нацгвардійцю зібралися не лише побратими та співслужбовці з нашої Бригади, але й пересічні мешканці міста. Автівку з тілом бійця, що прибула зі сходу, зустрічали ще вночі. На центральній площі Обухова, де відбулося прощання з Олександром, зібралося близько тисячі чоловік. Прощальне слово герою сказали командир та капелан частини, а також військовий комісар і представники місцевої влади, - йдеться у некролозі.

Тіло бійця поховали на міському цвинтарі Обухова, поряд з іншими захисниками України. Рота почесного караулу Нацгвардії та побратими Олександра по військово-історичній реконструкції здійснили прощальний салют на честь полеглого воїна.

Друзі та знайомі пам’ятають Олесандра тихим та спокійним хлопцем, і в той же час - полум’яним патріотом України, який не міг миритися з несправедливістю. Він до кінця захищав український суверенітет, спершу в ході Революції Гідності, а потім у боях з російсько-терористичним агресором на сході.

- Сашко прийшов добровольцем до лав Збройних сил України, взявши участь у бойових діях у районі Гранітного, а згодом долучився і до лав НГУ, пройшовши відбір до Бригади швидкого реагування. Він був вірним другом і блискучим командиром для своїх підлеглих – рішучим, щирим та відкритим. Під час російського обстрілу позицій Бригади у зоні проведення ООС, рятуючи побратимів від ворожого вогню, Олександр здійснював коригування вогневих засобів Бригади й дістав смертельне поранення. Він загинув як воїн, захищаючи своїх ближніх та свою родину. Вдома у Олександра залишилася дружина і дев’ятирічний син, - додали товариші по зброї.

Як повідомляли Хроніки Обухова, кілька днів тому у зоні проведення Операції об'єднаних сил внаслідок ворожого обстрілу 27 вересня загинув 38-річний Олександр Марків з Обухова.

За даними МВС, старший лейтенант Марків отримав кульове поранення у обличчя внаслідок обстрілу, який бойовики здійснили близько 17:00 у п'ятницю. У ході операції близько 19:30 Олександр помер.