Коронавірус і ми: Обухівщина не може прийняти тих, хто прилетить з Китаю, - райрада

Коронавірус і ми: Обухівщина не може прийняти тих, хто прилетить з Китаю, - райрада
16:36 15.02.2020
Коронавірус і ми: Обухівщина не може прийняти тих, хто прилетить з Китаю, - райрада

Керівництво Обухівської районної ради і її депутати переконані, що санаторій "Пролісок" в селищі Козин Обухівського району не найкраще місце для розміщення на карантин тих, хто 18 лютого повернеться з Китаю.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Обухівської районної ради, передають Хроніки Обухова.

- Українці стали заручниками китайської біди і повертаються додому. Але в які умови – достеменно невідомо нікому, - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо голові Обухівської районної ради, Ларисі Ільєнко, літак з українцями, що перебували в китайському місті Ухань, приземлиться в ніч з суботи на неділю на військовому аеродромі Гостомелю, що на Київщині.

Вона повідомила, що дитячому санаторії «Пролісок» відбулась нарада з приводу розміщення там осіб з підозрою на коронавірус на час карантину тривалістю 21 день.

- В Україні є безліч МЕДИЧНИХ закладів, спеціалізованих саме на наданні кваліфікованої медичної допомоги. Жоден санаторій на території Обухівського району не може відповідати вимогам карантинного режиму, - зауважила на своїй сторінці у Facebook Лариса Ільєнко, - а у разі, якщо хтось з потенційно заражених людей, що прилетять до України незабаром, виявиться дійсно хворим, то епідемії не уникнути.

Вчорашня сесія Обухівської районної ради показала настрій 23-ьох, прибувших на сесію, районних депутатів з приводу запланованого розміщення евакуйованих з Ухані громадян України.

- Враховуючи пропозиції депутатів районної ради, з метою уникнення ризиків проникнення і поширення інфекції коронавірусу COVID-19 на території населених пунктів Обухівського району, з огляду на відсутність на території Обухівського району спеціалізованих закладів охорони здоров’я, призначених для тимчасовою ізоляції потенційно інфікованих осіб (карантину), районна рада вирішила звернутись до Президента України Володимира Зеленського і Народного депутата України Олександра Дубінського щодо недопущення розміщення евакуйованих громадян України з міста Ухань (провінція Хубей, Китай) в непристосованих для тимчасової ізоляції потенційно інфікованих осіб закладах, тим самим унеможливити додаткові ризики для місцевого населення, - повідомила прес-служба Обухівської районної ради.

- Я не готова до безглуздих втрат і не хочу, аби через 34 роки після Чорнобильської катастрофи, ми повторили помилки минулого, які призведуть до невідворотної трагедії, - пише її голова.

Директор ТОВ «Культурно-оздоровчий центр «Пролісок», до слова, також проти розміщення осіб із підозрою на коронавірус на території даного закладу.

- Як розгортатиметься ситуація, що не на жарт сколихнула громадськість, побачимо згодом. Втім, сподіваємось на виваженість і здоровий глузд людей, які приймають в нашій країні доленосні рішення, - додали у прес-службі.