Чим швидше я реабілітуюсь, тим швидше я повернусь як повноцінна бойова одиниця

Чим швидше я реабілітуюсь, тим швидше я повернусь як повноцінна бойова одиниця
12:11 05.10.2021
Чим швидше я реабілітуюсь, тим швидше я повернусь як повноцінна бойова одиниця

“Чим швидше я реабілітуюсь, тим швидше я повернусь як повноцінна бойова одиниця”, ― Віталій Білоус, ветеран АТО/ООС.

Бійцю — 37 років. Його історія як захисника своєї країни розпочалась на Майдані. Чорна барикада на Грушевського стала своєрідною точкою неповернення. Біля палаючих покришок змінювався світогляд киянина: «Майдан мене перевернув взагалі з ніг до голови. Прийшов на Майдан однією людиною, а ці всі події просто мене перевернули».

На заміну диму від спалених шин прийшов запах пороху. Після боїв у центрі Києва Віталій вирушив на фронт.

Перше складне поранення отримав у 2018 році. Під час виконання бойового завдання підірвався на протипіхотній міні. У результаті вибуху втратив праву ступню. «Заходило нас на позицію троє. Я йшов четвертим. Троє переді мною пройшло, а я наступив на міну. Встиг відкотитись. Не почав кричати, нічого. Щоб не втратити свідомість — відновив дихання. Поки хлопці підбігли, я вже кілька турнікетів нас себе наклав».

Історія з пораненням повторилась знову — 4 листопада 2020 року наступив на перевернуту протипіхотну міну. У результаті цього отримав відкритий перелом гомілки та численні осколкові поранення. Проходив лікування в Маріупольському госпіталі.

«Щоб більш-менш реабілітуватись і розробити суглоби, Іра (президент благодійного фонду «Revived Soldiers Ukraine) направила мене сюди».

Клініка реабілітаційної медицини «Next Step Ukraine» стала тим місцем, де Віталій зміг побачити перші позитивні зміни: «Звісно, я бачу ефект по результатах. Подобається, що тут індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Дійсно, тут хлопці займаються з головою. Вони до тебе дослуховуються».

Через 2 місяці після встановлення протеза Віталій повернувся на фронт. Віталій не втрачає оптимізму: «Те, що могло б зі мною відбутися ще з 2014 року, коли були важкі бої, то от це — найменше, що зі мною могло статися. Ну, воно вже сталося. Треба якось діяти далі. Не зациклюватися на одному. Якщо ти це хочеш робити і є бажання, то чому б ні? Нема перешкод для цього».

Лікування в клініці реабілітаційної медицини “Next Step Ukraine” ― це шанс для Віталія продовжити військову службу та захищати нашу країну з новими силами. Підтримайте бійця, здійснивши свій благодійний внесок за посиланням

https://biggggidea.com/project/vidrodzhennya-zahisnikiv-ukrani/