Мешканців Обухова попросили авансом оплачувати платіжки
10:10 29.07.2021
Мешканців Обухова попросили авансом оплачувати платіжки

ПрАТ «Енергія» вважає, що передплата за її послуги з боку мешканців Обухова дозволить забезпечити безперебійність роботи підприємства.

Про це йдеться у розповсюдженому в місцевих соціальних мережах комюніке організації, передають Хроніки Обухова.

1 травня 2021 року Кабінет Міністрів України змінив умови постачання природного газу для підприємств, які виробляють теплову енергію для споживачів. Так, відтепер ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдінг» буде постачати природний газ за умови 50% оплати на протязі періоду його споживання. А населення оплачує опалення та гарячу воду в наступному місяці за місяцем споживання теплової енергії. Наприклад, в листопаді ПрАТ «Енергія» споживає газ і має сплатити 50% обсягу газу до 20-го листопада, а населення сплачує за опалення листопада в грудні. Відповідно, у підприємства в листопаді відсутні кошти на оплату газу, йдеться у повідомленні.

Якщо ПрАТ «Енергія» своєчасно не оплатить газ, рахунки підприємства будуть заблоковані, подача газу припинена і підприємство припинить теплопостачання міста з усіма наслідками для мешканців міста.

Найбільш складними місяцями для ПрАТ «Енергія» у фінансовому плані будуть жовтень, листопад, грудень та січень.

ПрАТ «Енергія» звертається до мешканців м.Обухів з проханням здійснювати авансові платежі, які будуть відображені в платіжках, починаючи з платіжок за липень 2021 року. Авансові надходження дозволять ПрАТ «Енергія» закуповувати газ та надавати послуги в опалювальний період в повному обсязі. Це вимушений крок, але іншого дієвого варіанту немає.

Здійснюючи авансовий платіж ви зменшите власне фінансове навантаження в зимовий період, так як частково сплатите за теплопостачання влітку.

Авансовий платіж не є обов’язковим платежем і здійснюється за особистим рішенням споживача. Але поточні нарахування за вже отримані теплову енергію та гарячу воду необхідно обов’язково оплачувати повністю.

Також звертаємось до мешканців, які мають борги за опалення та гарячу воду, з наполегливим проханням сплатити борг до жовтня 2021 року.

Завдячуючи нашим з вами спільним зусиллям по вирішенню проблеми безперебійного забезпечення міста теплом та гарячою водою, ми разом вийдемо з цієї складної ситуації та впевнено пройдемо опалювальний період 2021-2022 року, додали в адміністрації ПрАТ «Енергія».