Музей в Обухівському районі став частиною проекту, присвяченому татарам

Музей в Обухівському районі став частиною проекту, присвяченому татарам
14:41 04.12.2021
Музей в Обухівському районі став частиною проекту, присвяченому татарам

Музей історії Богуславщини в Обухівському районі став частиною масштабного культурно-мистецького проекту "Шлях", присвяченого кримськотатарській культурі.

Проект, реалізується ГО «Ель Чєбєр» за підтримки Українського культурного фонду, Українського інституту і Кримського дому, передають Хроніки Обухова з посиланням на сторінку музею.

6-та ініціатива проєкту «Шлях/Yol» — виставка, присвячена кримськотатарській і українській багатовіковій традиції, яка нині стала для нас повсякденністю, — культурі споживання кави.

Основу експозиції становлять антикварні й сучасні кримськотатарські та українські предмети, пов’язані із традицією споживання кави, орнаментовані ткацькі й гончарні вироби кримськотатарського та українського виробництва взяті з фондів музею та приватних колекцій, а також копії старих гравюр, йдеться у повідомленні.

Крім того, усі охочі зможуть переглянути стрічку «Алім» — німий чорно-білий фільм про боротьбу кримськотатарського селянина з багатіями у XIX столітті. Стрічку зняли 1926 року на 2-й фабриці Держкіно Всеукраїнського кінофотоуправління у Ялті. Фільм надав Національний центр Олександра Довженка для безкоштовного перегляду в межах ініціатив проєкту «Шлях/Yol».

Вхід на виставку безкоштовний.

  • Виставка діє до 5 грудня.
  • 4 грудня о 12:00, офіційне закриття виставки, кількість присутніх обмежена у зв'язку з карантинними обмеженнями.