На еко-станції біля Ржищева обговорили проблеми відновлення окупованих територій

На еко-станції біля Ржищева обговорили проблеми відновлення окупованих територій
11:25 08.05.2023
На еко-станції біля Ржищева обговорили проблеми відновлення окупованих територій

Перша зустріч ініціативи "Відновлення деокупованих територій" відбулася. Серед її учасників — ті, хто зміг вибратися з окупації, й ті, хто допомагав вимушеним переселенцям адаптуватися до нових умов. Митці, екологи, психологи, комунікаційники, підприємці, родом з різних міст — Сімферополя, Алчевська, Херсона, Харкова, Старобільська, Києва та Варшави.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посилання на Екологічну Дослідницьку Станцію "Глибокі Балики".

Місце зустрічі обране невипадково — Екологічна Дослідницька Станція "Глибокі Балики" у Ржищівській громаді Київської області — її діяльність спрямована на розробку екологічних рішень для забезпечення потреб людини в їжі, воді, енергії.

Розглядаючи майбутні сценарії відбудови своїх міст, ми ділилися й цілком практичною інформацією — про альтернативні джерела енергії та збір питної води, про шелтери для переселенців, про психологічну допомогу й арт-терапію, про консультації в економічних питаннях, - йдеться у повідомленні.

Ідея ініціативи в тому, щоб акумулювати спільний досвід на основі особистих історій. Кожна історія — унікальна й заслуговує на те, аби бути розказаною. І в той же час є спільні для всіх питання, пов’язані з ментальним станом чи станом навколишнього середовища, й відповіді на них можуть трансформуватися в універсальні поради.

Тобто завдяки низці таких міждисциплінарних зустрічей має виникнути модель, яка стане в пригоді тим, хто працює з деокупованим територіями. Пізніше вона буде представлена на сайті у вигляді особистих історій, практичних порад і корисних лінків.