На екологічній станції в Обухівському районі розпочалися дитячі вечорниці

На екологічній станції в Обухівському районі розпочалися дитячі вечорниці
14:14 04.12.2021
На екологічній станції в Обухівському районі розпочалися дитячі вечорниці

На єдиній в Обухівському районі (а може і Київщині) Екологічній дослідницькій станції “Глибокі Балики” біля Ржищева розпочалися вечорниці у Дитячому Клубі.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на сторінку станції.

Напередодні Різдва ми збираємось щоп'ятниці, щоб разом створити святковий настрій. Цей раз ми робили вітражні Різдвяні Зірки. Така зірочка на вікні весело грає кольорами та нагадує про свято! Ще ми вивчили першу колядку разом з професійною співачкою Юлією Григоряк. Від неї ми дізналися навіщо співати ці пісні та чим саме колядки відрізняються від віншівок (а ви знаєте?).

Атмосфера на нашій першої Вечорниці склалася затишна та дружня. Духмяний чай з кардамоном та бадяном (ну майже глінтвейн!) додавав святкового настрою. Наступної п'ятниці - нова Вечорниця! На нас чекатиме чергова дружня зустріч, майстерклас по створенню воскових свічок від Владислави Яроцької, нові колядки від Юлії Григоряк та ще більше чудових святкових вражень!, розповіли на станції.

Довідково:

  • Екологічна дослідницька станція “Глибокі Балики” є першим громадським екологічним центром такого типу в Україні і, можливо, у Східній Європі.
  • Вона обслуговує локальну Ржищівську громаду з метою забезпечення науково обґрунтованої інформації про стан локальних екосистем та навколишнього середовища, їхнього захисту, а також розробки стратегій сталого розвитку громади, що не шкодить місцевому біорізноманіттю. Важливою метою проекту є створення на рівні громади стандартної екологічної служби, такої як поліція, пожежна охорона, бібліотека, лікарня, яка може бути відтворена у інших громадах та локаціях.
  • Ідея станції полягає у тому, щоби вона належала до місцевої громади та підтримувалась нею. Це є наукова резиденція, де можуть перебувати і працювати дослідники та науковці (як академічні так і аматори) з метою створення наукових продуктів, необхідних для забезпечення сталого розвитку в місцевому плануванні, а також захисту біорізноманіття та стійкості екосистем. Практичний досвід, отриманий від діяльності Екологічної Станції “Глибокі Балики” може бути використаний, для того, щоби відтворити подібну станцію десь в іншому місці в світі в якійсь іншій локальній громаді.