На Обухівщині будинок Ахметова незаконно приєднали до ДТЕК

На Обухівщині будинок Ахметова незаконно приєднали до ДТЕК
11:31 16.04.2021
На Обухівщині будинок Ахметова незаконно приєднали до ДТЕК

НКРЕКП оштрафувала "ДТЕК Київські електромережі" на 1,7 млн грн. Також у регуляторі заявили про неправомірне приєднання до мереж будинку Ріната Ахметова, який знаходиться у селі Плюти на Обухівщині.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Українську Правду.

У 2018 році компанія видала технічні умови на приєднання об'єкту, який знаходиться поза межами території здійснення ліцензованої діяльності компанії, а саме для села Плюти. Це приєднання було виконане. Ми зобов'язуєм компанію в строк до 20 травня 2021 року надати оновлені відомості про місця та засобах здійснення господарської діяльності, а саме розширити територію ведення господарської діяльності, - додала під час засідання член Комісії Ольга Бабій.

Це формально, за документами, санаторій, а фізично - це помешкання Ріната Леонідовича, - додала вона.

Водночас у ДТЕК заявили, що компанію ДТЕК Київські електромережі не було оштрафовано через порушення умов ліцензійної діяльності у зв’язку із приєднанням об’єкта будівництва у селі Плюти.

У 2018 році замовник звернувся до ДТЕК Київські електромережі для приєднання свого об’єкту в с. Плюти Київської області.

Відповідно до законодавства України, замовник обрав для приєднання мережі ОСР ДТЕК Київські електромережі. Замовник сплатив повну вартість потужності приєднання та побудови електроліній до його об’єкта, визначену відповідно до чинного законодавства України, - пояснюють в компанії.

Названий штраф у розмірі 1,7 млн грн було накладено за порушення у сфері господарчої і операційної діяльності щодо інших об’єктів в період 2019-20 рр., стверджують у компанії.

ДТЕК КЕМ не погоджується з рішенням регулятора щодо цього, оскільки всі скарги клієнтів, що стали причиною штрафу, було усунуто до початку перевірки, - йдеться у позиції ДТЕК.