На Обухівщині реалізуються два проєкти для розвитку пасажирського сполучення

На Обухівщині реалізуються два проєкти для розвитку пасажирського сполучення
09:29 01.12.2021
На Обухівщині реалізуються два проєкти для розвитку пасажирського сполучення

Станом на сьогодні на залізниці реалізуються три інфраструктурні проєкти для розвитку пасажирського сполучення. Два з них напряму стосуються Обухівського району.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Обозреватель.

Перший – це запуск приміських електропоїздів у межах проєкту Kyiv City Express від Києва до Василькова в Обухівському районі, розповів в інтерв'ю OBOZREVATEL заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Щодня з цього міста до столиці на роботу та навчання їздить понад 12 тис. людей на маршрутках чи особистих автомобілях, які в години пік стоять у тривалих заторах. Запуск руху електропоїздів за цим напрямком заплановано до кінця цього року.

Тривалість поїздки від Василькова до станції Київ-Пасажирський складатиме близько 37 хвилин. Електропоїзди працюватимуть у ранковий та вечірній пік, а надалі планується додати й денні рейси, зауважив він.

Другий проєкт – це електрифікація залізниці від станції імені Тараса Шевченка у Смілі до Черкас.

Це дозволить запустити швидкісні електропоїзди Інтерсіті сполученням Київ – Черкаси з тривалістю поїздки 2 години 30 хвилин, а також запустити прямі приміські електропоїзди з Черкас у напрямку Миронівки, Знам'янки та Кропивницького. Запуск поїздів на електротязі заплановано на березень 2022 року, пояснив він.