На Обухівщині СБУ арештувала земельні ділянки, які привласнив бізнесмен

На Обухівщині СБУ арештувала земельні ділянки, які привласнив бізнесмен
11:32 24.11.2021
На Обухівщині СБУ арештувала земельні ділянки, які привласнив бізнесмен

СБУ запобігла схемі незаконного заволодіння причалами, дамбами та земельними ділянками поблизу водойм, які потрапили до рук бізнесмена Костянтина Бойка.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Українську Правду.

23 вересня 2021 року журналісти "Схем" повідомили, що у 2018 році "бізнесмен з орбіти екскерівника поліції Києва Андрія Крищенка" Костянтин Бойко став "зберігачем" 16 об'єктів у столиці та під Києвом, які нібито нікому не належали і майнові права на які він нібито знайшов.

23 листопада СБУ повідомила, що накладено арешт на майно і майнові права на 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд загальною вартістю понад 4,2 млрд грн, які розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області.

Служба безпеки України прізвищ не називає. Однак зазначає, що у 2018 році громадянин України звернувся з офіційним запитом щодо власності низки гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок.

Отримавши формальну відповідь, що майно не перебуває у власності жодної юридичної чи фізичної особи, він взяв їх на "відповідальне зберігання". Згодом розпочав процедуру приватизації вказаних об’єктів.

На Обухівщині це причали у Трипіллі та Витачеві.