На Обухівщині викрали касу на півмільйона (відео)
10:22 02.11.2021
На Обухівщині викрали касу на півмільйона (відео)

Поліцейські Київщини викрили групу зухвалих автокрадіїв, що на очах у бізнесмена викрала касу на півмільйона.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на поліцію Київської області.

Зловмисники вдавали з себе заможних інвесторів, приїжджали до бізнесменів або забудовників та за злагодженою схемою викрадали готівку з автівок громадян.

Так, лиходії на авто «Range Rover» приїхали у село Халеп’я до фермера, який проводив ремонтні роботи на території господарства. Поки один із зловмисників розмовляв з підприємцем та пропонував вигідні інвестиції, інші двоє викрадали гроші. Автомобіль крадії припаркували поруч із автівкою господаря таким чином, щоб зручно та непомітно викрасти готівку, йдеться у повідомленні.

Так, зловмисники викрали у фермера 250 тисяч гривень і 7 тисяч доларів

Правоохоронці встановили, що для вчинення крадіжок чоловіки приїжджали до потерпілих на різних авто та вдавалися до конспірації, аби їх було одразу важко вирахувати.

Поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та, навіть попри те, що автомобіль зловмисників був на інших номерних знаках, вирахували його місцезнаходження та встановили особи зловмисників. Ними виявились 41-річний киянин та 56-річний мешканець Кривого Рогу.

Чоловіків затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За місцями проживання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили низку речових доказів, які підтверджують причетність чоловіків до вчинення крадіжок.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіків до вчинення аналогічних злочинів на території Київщини та вживають заходів для пошуку третього фігуранта. За фактами крадіжок відкрито кримінальне провадження за ч. 3. ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від трьох до шести років.

Наразі одному із лиходіїв слідчі за процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили про підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Вирішується питання щодо повідомлення підозри другому фігуранту.