Найближчим часом третю дозу вакцини не колотимуть
10:09 27.11.2021
Найближчим часом третю дозу вакцини не колотимуть

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з нинішніми темпами вакцинації бустерну (третю) дозу не будуть запроваджувати найближчим часом.

Про це йшлося у коментарі Ляшка журналістам "Укрінформ" на пресконференції в Харкові, передають Хроніки Обухова з посиланням на УП.

У нас розпочались всі щеплення в лютому 2021 року, повторні щеплення були у квітні, тому сьогодні в Україні ще зарано говорити про введення і додаткову доцільність введення бустерної дози. Як мінімум ми повинні досягнути 50% провакцинованого населення принаймні двома дозами антиковідної вакцини, після цього будемо переходити на бустерну дозу, сказав він.

Ляшко послався на рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров’я зачекати із масовим щепленням населення бустерною дозою.

Він додав, що Національна технічна група експертів з імунопрофілактики населення вже рекомендувала МОЗ дозволити масове щеплення бустерною дозою. Однак керівництво наразі хоче дати захист від вакцини якомога більшій кількості людей, а потім переходити до посилення імунітету в уже вакцинованих.

Довідково:

  • За даними МОЗ, наразі першу дозу вакцини отримали 42% дорослих мешканців України.