15:36 12.03.2022
Реклама

До того як ми дізналися, як називати ігри FPS, ми називали їх "клонами Doom". Новаторська робота id Software викликала феномен, коли вона почала поширюватися як shareware понад 20 років тому, і з тих пір шутери поширюються через моди, експерименти, вечірки LAN, кооператив та шедеври одиночної гри.

Зброя та вороги - їхній хліб з маслом, але ми не вважаємо наші улюблені шутери просто засобом для симуляції насильства. Ми відзначаємо те, як вони перевіряють наш розум і рефлекси, як вони створюють особисті історії, захоплюючі світи, які вони започаткували, та соціальні простори, які вони надають для легковажного спілкування або жорсткого змагання. Ось наші улюблені ігри FPS, які можна пограти прямо зараз. А в Эльслотс можна пограти в ігрові автомати з бонусами за реєстрацію такої самої тематики. Серед них:

  • Dusk;

  • Bulletstorm;

  • Prey;

  • Metro та інші.

Ми рекомендуємо наступні ігри всім, хто хоче посидіти на самоті і постріляти в монстрів чи інших гідних поганих хлопців. Вони можуть включати розраховані на багато користувачів режими, але ми вибрали ці ігри, тому що вважаємо, що вони пропонують кращі поодинокі кампанії у світі.

Dusk

Один з найрейтинговіших шутерів 2018 року, Dusk - це риф на класичні ігри FPS, з явним впливом Quake, Doom та Half-Life. Якщо ви переживали, що шутери від першої особи стали надто повільними відколи закінчилися 90-ті, то ця гра, ймовірно, для вас. У трьох кампаніях вам належить грати із забавним і часто сміховинним арсеналом зброї - наприклад, клепальником, який запускає у ваших ворогів заклепки, що вибухають.

Titanfall 2

Яким чином компанія Titanfall 2 виявилася для нас зіркою шоу, незважаючи на безліч висококласних розрахованих на багато користувачів опцій. Розробка одиночної гри була схожа на своєрідний ігровий джем, де різні члени команди пропонували свої ідеї про те, як має виглядати рівень одиночної гри Titanfall 2. У результаті вийшов дуже цікавий мікс із захоплюючих платформних завдань, одноразових інструментів для зміни рівня і навіть елементів головоломки.

Bulletstorm

Bulletstorm - це неймовірно добре зроблений шутер з атакою на рахунок, який трохи відрізняється від інших у цьому списку. Енергетичний повідець, можливість штовхати ворогів та швидкий рух гравця дають вам широкі можливості для складання крутих, яскравих комбо та творчого використання свого арсеналу. Лайливий, навмисне незрілий сценарій, створений письменником коміксів Ріком Ремендером, відмінно поєднується з екшеном, що зашкалює. Гра доступна в оновленому виданні Full Clip Edition на Steam з додатковим придатком Дюка Нюкема.

Prey

Перезавантаження Prey 2017 від умов, що стоять за серією Dishonored, - це сучасна класика іммерсивного симулятора. Використовуючи найбільші ідеї попередників System Shock із сучасною чутливістю та неймовірним поглядом Arkane на естетичний дизайн, Prey – це щільний, смертоносний ігровий майданчик для експериментів та відкриттів. Зачинені двері? Ну, ви можете полагодити її там самі, або відкрити силою, або поритися в офісі в пошуках ключа, або перетворитися на кавовий кухоль і пролізти в щілину у вікні, або вистрілити дротиком Nerf в ту ж щілину, щоб натиснути кнопку, що відчиняє двері зсередини.

No One Lives Forever

Якщо багато класичних ігор краще грають у нашій пам'яті, ніж на сучасних комп'ютерах, то No One Lives Forever чудово збереглася до наших днів завдяки незграбному мистецтву 60-х, прекрасному арсеналу (від маленького .38 Airweight з патронами до гранат з губною помадою та ракетної установки в портфелі), а також напрочуд витонченому штучному інтелекту. Monolith тут обернула все це в нескінченно винахідливий дизайн рівнів та настільки кумедний сценарій, що створила свій власний жанр – комедійний FPS – і з того часу не перевершила його. Якби тільки сьогодні був простий спосіб завантажити її на цифрових платформах.

Metro Exodus

Metro Exodus замінює клаустрофобні тунелі московського метро з Metro 2033 та Metro: Last Light на суміш відкритого та лінійного оточення у несподівано пишній, живій Росії. Але в основі своїй це той самий шутер з жахливими ворогами, галасливими товаришами, гучною, поганою зброєю і кращим східноєвропейським постапокаліпсисом у порівнянні зі "Сталкером". Але що справді змушує її працювати, то це її серце. Чоловіки і жінки, з якими ви подорожуєте, такі ж суворі і грубі, але вони щиро люблять один одного, що виходить за рамки пересічного товариства більшості шутерів, а один із моментів гри, що найбільше запам'ятовуються, - це не екшен (хоча і його достатньо), а траурна, інтроспективна весільна пісня про втрату невинності під час війни.

2033 і Last Light менше і набагато більш лінійні, ніж Exodus, але їх зображення повільної, стоїчної боротьби за виживання в по-справжньому жахливій пустці все одно заслуговує на увагу.