Нардепу повідомили про підозру за брехню щодо нерухомості на Обухівщині

Нардепу  повідомили про підозру за брехню щодо нерухомості на Обухівщині
11:34 23.11.2021
Нардепу повідомили про підозру за брехню щодо нерухомості на Обухівщині

НАБУ і САП повідомили нардепу VIII та IX скликань Сергію Шахову про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

Про це пише пресслужба НАБУ в понеділок, 22 листопада, передають Хроніки Обухова з посиланням на Слово і діло.

У відомстві повідомили про те, що нардеп не вніс до декларації: - 13 квартир в центрі Києва, - вісім паркомісць, - два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, - 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, - дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості.

Загалом це статки на понад 59,5 млн грн.

За даними слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» в селі Романків Обухівського району під Києвом, свою цивільну дружину Інну Журбу разом із її активи. Цивільна дружина Шахова з'являлася на кількох фотографіях, які публікував сам депутат. Зокрема, у 2021-му, коли Шахов вітав із Новим роком, а також на фото у 2020 та 2019 роках – із привітаннями з Великоднем. Під одним з фото був підпис: «Освятили пасочки всією родиною! Зі святом всіх!».

На Інну Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині «Сонячна долина» площею понад 600 квадратних метрів, адреса якого фігурувала в новинах щодо хвороби депутата Шахова на COVID-19 у березні минулого року. За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, співмешканка політика володіє у цьому містечку ще одним великим котеджем – площею 1330 квадратних метрів.

Також у неї у власності 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 гектарів. Як з'ясували журналісти, у травні 2020-го Журба також стала власницею 8 квартир і 8 паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську. Крім того, у дружини Шахова 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці – «Центр да Вінчі». У власності цієї фірми є понад половина будівлі у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. А ще – майже три десятки паркомісць у цьому будинку.