Не дочекався лікування: як помер обухівчанин, який потребував трансплантації

Не дочекався лікування: як помер обухівчанин, який потребував трансплантації
11:21 06.05.2021
Не дочекався лікування: як помер обухівчанин, який потребував трансплантації

Нещодавно помер обухівчанин Сергій Ганзя. Він потребував пересадки легень, проте не дочекався. В нього залишилась дружина та син-підліток.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Gazeta.ua.

Останні роки боровся із захворюванням легень. Очікував трансплантації. П'ять днів не дожив до 38-річчя.

На пересадку легень він чекав два роки в індійському місті Ченнаї, – розповідає брат Олександр, 36 років. – Міністерство охорони здоров'я України виділило 200 тисяч доларів. Але трансплантацію Сергієві так і не зробили. Він писав українським чиновникам, та все марно. Вони не ставили індійцям ніяких вимог, не обговорювали термінів. Ті насамперед займалися своїми, а потім – іноземцями. В Індію разом із братом відправили ще 10 українців. Прооперували одного.

В Індії Сергієві стало гірше. Вирішив повертатися. Дорогою казав:

Їду додому помирати.

В Україні став у чергу на трансплантацію. Пересадку легень у нашій країні ще не проводили. Цього року мають зробити першу таку. 10 днів тому братові погіршало. Забрали до столичного Інституту серця. Там і помер. Причиною вказали коронавірус.

Сергій з дружиною Людмилою виховував сина 13-річного Дмитра.

2008-го брат перехворів на запалення легень. Після обстеження в нього виявили емфізему. З часом розвинулася кістозна гіпоплазія обох легень. У Сергія вони функціонували на 30 відсотків. Постійно користувався інгаляторами. Під апаратом штучної вентиляції легень лежав 8 годин на добу. Через хворобу останні чотири роки не міг працювати. Отримував мізерну пенсію. Всі гроші йшли на лікування. Сергій вірив, що зможе одужати.